TARIM
Tarım,
Kayseri ekonomisinde sanayi, ticaret, ulaştırma sektörlerinden sonra
gelmektedir. 671.000 hektar arazi tarımda kullanılmaktadır. Bu miktar il
topraklarının % 40'ına karşılık gelmektedir. İl sanayisinin % 13'ü
tarım dışı, % 6'sı çayır-mera, %41'i orman fundalıktır. Tarım arazisinin
% 48'i tahıl ekimine ayrılmakta % 42'si ise nadasa bırakılmaktadır.
Kalanı baklagillere, endüstriyel bitkilere, yağlı tohumlara, yumru
bitkilere, sebzelere ve meyveciliğe ayrılmıştır.607.000 hektar
sulanabilir arazinin 150.000 hektarı ekonomik olarak sulanabilmektedir.
Sulama kapasitesi artarken sulu tarımda verim 5-6 kat artacağından
sulama projeleri inşaatları sürdürülmektedir.KAYSERİ İLİ HAYVANCILIK
HAYVANCILIK
Kayseri'de küçük ve büyükbaş hayvancılık Türkiye ortalamasına yakın olup, küçükbaş potansiyeli büyükbaş potansiyeline göre daha fazla gelişmiş durumdadır. Kanatlı hayvan varlığı Türkiye ortalamasının iki katı seviyesindedir. Kayseri'de üretilen hayvansal ürünler içerisinde parasal değer olarak ilk sırayı et, ikinci sırayı süt, yumurta da üçüncü sırayı almaktadır. Beyaz et 4. ana üründür. Kayseri'de tatlısu balıkçılığı da sürekli gelişmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder