Social Icons

Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kayseri İli Yemekleri 4

Makarna ise bir san timetrekareye yakin bir boyutta kareler halinde kesilir. Kesilen ürünler daha sonra rutubeti gidecek sekilde kurutulur. Asmakarna kesimi kisa hazirlik olarak yaz sonu veya sonbaharda yapilir. Bu da yine kadmlar arasinda dayanisma ile yapilan bir istir. Yag, salça ve kiyma konulup pisirilirken, baharatla, özellikle naneyle zenginlestirilen çorba çok lezzetlidir. Makarna da mantiya benzer yöntemle pisirilir. Kaynayan suya atilarak haslanan eristenin ise, pistikten sonra suyu süzülür , üzerine tereyagi ve salça karisima dökülerek yenmeye hazir hale getirilir.

Unlu Yiyeceklerden: Bir digeri, su böregidir. Hamur, yufka seklinde açildiktan sonra kaynar suda haslanir. Kaabi, firinagzi, karin-mumbartlar arasina yag serpilir, iki kata maydanozlu kiyma konulur. Daha sonra firinda kizarti1w. Kuru börek, tandir böregi, katmer yine ünlü yiyeceklerdendir.
 
 
Arabaşı: Hem yapilmasi, hem de yenmesi marifet isteyen bir yemektir. Bir ölçek una on ölçek su konularak iyice kaynatilir. Belli bir kivama geldikten sonra sinilere dökülerek sogumaya birakilir. Pihtilasan hamur, ayrica pisirilen tavuk etli çorbayla içilir. Bu daha çok çerez türü bir yemektir. Yalniz kis aylarinda yenir. Tavuk etli çorbasi oldukça fazla biberlidir, limon sikilir ve genellikle oturmalarda gecenin geç saatlerinde yenilir. Bu yemegin en önemli adabi, kasiga büyük parça halinde hamur almak ve bunu çorba tasma batirirken içine düsürmemek ve hamurlari çignemeden yutmaktir. Hamuru düsürenlere, ayni yemegin yaptirilmasi cezasi uygulanir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız