Güveç:
Kayseri'nin en gözde yemekleri arasindadir. Toprak güveçlerde,
özellikle yaz aylarinda sebzeden yapilan bir yemektir. Ana malzemesini,
patlican, domates, biber, sarimsak ve et olusturur. Buna patates ilave
edildigi de olur. Bunlar katlar halinde dösendikten sonra firina
verilir. Pehli, sulu köfte, pirinçli köfte, saç keb, yagbari, pöç,
kovalama, üzüm yemegi etli ve yumurtali yemeklerin en ünlüleridir.
Tatlılar:
İse zengin bir çeside sahiptir. Oklava baklavasi, açma baklava, kamis
baklava, güllü baklava, fincan agzi, nevzine, un helvasi, telteli
(pismaniye), dut pekmezi, aside, incir dolmasi Kayseri sofralarini
süsleyen tatlilardir. Bunlarin disinda Kayseri'nin kendine özgü çok
çesitli yemekleri vardir.
Özellikle sucuk evlerde de yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder